Aamiaisideat lopussa? Tässä kolme ehdotusta pensas- mustikka-aamiaiseen, jotka syntyivät Power Fruits -kampanjan satona. Hyvää ruokahalua!

Marjat ovat mainio lisä aamiaisiin. Ne eivät vain paranna ruuan makua, vaan myös parantavat jokaisen ateriamme ravintoarvoja vitamiini- ja kivennäisainepitoisuudellaan. Alla on kolme marja-aamiaisehdotusta, jotka ovat erinomainen alku päivälle.

Pannukakut marjojen kanssa

Innostu pensasmustikasta

Banaanipannukakut marjoilla on hyväksi havaittu nopea, ravitseva ja makea (vaikkakin sokeriton!!) aamiaisresepti. Banaanipannukakkuja on helppo valmistaa ja ne maistuvat herkullisilta. Ja elimistömme saa heti aamulla runsaan annoksen vitamiineja ja kivennäisaineita luonnollisessa muodossa. Näistä pannukakuista pitävät kaikenikäiset. Siispä ei kun kokkaamaan!

Ainekset:

  • 2 munaa
  • 1 kypsä banaani
  • 2 lusikallista kaurahiutaleita
  • kookosöljyä paistamiseen
  • tuoreita pensasmustikoita
  • vaahterasiirappia
  • paahdettuja fistaasipähkinöitä

Valmistus:

Riko munat kulhoon ja lisää pilkottu banaani sekä kaurahiutaleet. Sekoita tasaiseksi massaksi ja lisää murskatut pensasmustikat.

Paista pannukakut molemmin puolin kullankeltaisiksi melko kuumalla pannulla. Pinoa valmiit pannukakut lautaselle ja koristele ne pestyillä marjoilla ja pähkinöillä. Kaada päälle vielä vaahterasiirappia. Tätä kiusausta on todella vaikea vastustaa…

 

Hirssivanukas mansikoilla

Innostu pensasmustikasta

Hirssi on erinomainen raaka-aine aamupalapöytään tai jäkiruokiin. Suosittelemme kokeilemaan hirssivanukasta mansikoilla. Tämä resepti ei ole vain ravintoarvoiltaan erinomainen, vaan myös herkullinen.

Ainekset:

  • n. 1 ½ juomalasillista keitettyä hirssiä
  • n. 1 ½ lasillista kookosmaitoa
  • 2 lusikallista tomusokeria
  • 1 luskallinen kookosöljyä
  • mansikoita
  • hyppysellinen kookoslastuja ja cashew-pähkinöitä

 

Valmistus:

Sekoita kaikki ainekset mansikoita lukuun ottamatta tehosekoittimessa kuohkeaksi, kermaiseksi ja tasaiseksi massaksi. Asettele päälle pestyt ja lohkotut mansikat. Hyvää ruokahalua!

 

Pensasmustikkapullaa

Innostu pensasmustikasta

Kukapa ei nauttisi kupillisesta kuumaa kahvia aamulla makean pullan kera? Meillä on sinulle pensasmustikkapullan resepti. Valmistukseen menee puolitoista tuntia, mutta kannattaa uhrata tämä aika ja ottaa vastaan kokeiluhaasteemme. Kuohkea pulla ja mehukkaat pensasmustikat ovat ihanteellinen yhdistelmä!

Taikinan ainekset (noin 20 pullaa):

  • 1 ½ -2 lasillista hienoa vehnäjauhoa
  • 1 ½ lasillista karkeaa vehnäjauhoa
  • 1 lasillinen maitoa
  • 1 lasillinen sokeria
  • 3 munaa
  • 50 g voita
  • 4 g tuoretta hiivaa
  • 1/3 teelusikallista suolaa
  • pussillinen vaniljasokeria

Täyte:

  • 50 g tuoreita pensanmustikoita (voit käyttää myös pakastettuja)
  • lusikallinen perunajauhoja
  • 6 lusikallista tomusokeria

Taikinan valmistus:

Liota murennettu hiiva haaleaan maitoon ja lisää 2 ruokalusikallista sokeria. Jätä hautumaan 15 minuutiksi. Sekoita hieno ja karkea vehnäjauho ja kaada ne kulhoon siivilän läpi. Vatkaa munat ja sekoita ne huolellisesti hiivamaidon joukkoon. Vaivaa taikinaa käsin, kunnes se alkaa irrota kulhon seinämistä. Lisää sulatettu, jäähtynyt voi ja jatka vaivaamista. Anna taikinan kohota peitettynä noin 40-60 minuuttia. Vaivaa se vielä kerran, ja jätä nousemaan vielä 30 minuutiksi.

Täyte:

Taikinan noustessa valmista pensasmustikkatäyte. Pese marjat ja sirottele sekaan perunajauhot sekä tomusokeri.  

Kun 30 minuuttia on kulunut, kaulitse taikina 1,5 cm paksuiseksi levyksi ja irrota siitä juomalasilla pulla-aihiot. Niitä pitäisi tulla noin 20. Laita jokaisen päälle lusikallinen täytettä ja pyöritä aihiot suljetuiksi palloiksi. Aseta pullat pellille leivinpaperin päälle riittävälle etäisyydelle toisistaan ja jätä peitettyinä nousemaan 15 minuutiksi. Tällä välin kuumenna uuni 170-asteiseksi ja paista pullia 15-20 minuuttia, kunnes ne saavat ruskean värin. Anna niiden jäähtyä.