Grillauskausi on alkanut! Mitä sanotte herukkamarinadista lihalle tai marjaisesta jälkiruoasta?

Grillataan! Kausi on alkanut ja marjaisat lisukkeet täydentävät ystävien tai sukulaisten kanssa vietettävää grillijuhlaa. Jotta reseptit ilahduttaisivat poikkeuksetta kaikkia, ehdotamme kiinnostavaa mustaherukkamarinadia, joka sopii hyvin porsaan kasslerin tai kananrinnan marinointiin. Jälkiruoaksi hedelmävartaita vaniljajäätelön tai mascarpone-juuston kanssa. Kuulostaako herkulliselta? Sitten vain hommiin!

Marjaista inspiraatiota grillaamiseen

Herukkamarinadi grillilihalle

Herukkamarinadi grillilihalle

Ainekset noin 1 kilolle lihaa, esim. porsaan kassleria tai kananrintaa:

  • 2 valkosipulin kynttä;
  • 1 rkl dijonsinappia;
  • 1 tl jauhettua korianteria;
  • 1 tl kuminaa;
  • 1 tl suolaa;
  • 300 g mustaherukoita;
  • 2-3 neilikkaa;
  • 1 rkl sokeria;
  • vastajauhettua pippuria.

Purista valkosipulinkynnet kulhoon, lisää sinappi, ripottele korianteri, kumina, suola ja vastajauhettu pippuri. Sekoita hyvin keskenään. Hiero mausteet kassleriin tai kananrintaan, kääri muovikelmuun ja laita yöksi jääkaappiin. Keitä herukoita sokerin ja neilikoiden kanssa, kunnes herukat alkavat hajota. Siivilöi yhtenäiseksi soseeksi. Viipaloi kasslerit tai kananrinta ja voitele jokainen viipale herukkasoseella, laita vielä 30 minuutiksi jääkaappiin. Tämän jälkeen voit heittää lihat grilliin!

Hedelmävartaat ja vadelmacoulis:

Hedelmävartaat ja vadelmacoulis:

Ainekset: (noin 12 annokseen)

  • 4 isoa banaania;
  • 4 persikkaa;
  • 500 g mansikoita;
  • 250 g pensasmustikoita;
  • 1 purkki ananasta.

Coulis:

  • 300 g vadelmia;
  • puolikas appelsiini;
  • ripaus raastettua sitruunan kuorta;
  • 2 tl sokeria.

Pese kaikki hedelmät ja marjat ja kuivaa ne talouspaperilla. Kuori banaanit ja pilko paksuja (n. 2-3 cm) paloja, leikkaa persikka kahdeksaan osaan ja ananasrengas neljään osaan sekä isoimmat mansikat puoliksi. Mustikoita ja pieniä manskoita ei tule paloitella. Laita vartaisiin hedelmiä ja marjoja yksi kerrallaan niin, että noin 2/3 vartaasta on hedelmiä ja marjoja. Grillaa valmiita vartaita noin 10 minuutin ajan, kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja marjat hieman tummuneet. Valmista sillä aikaa coulis. Riittää, että soseutat huuhdellut vadelmat, kuoritun appelsiinin puolikkaan ja sokerin sauvasekoittimella ja lisäät lopuksi ripauksen raastettua sitruunan kuorta. Tarjoa grillatut vartaat coulisin ja vaniljajäätelön tai mascarponejuuston kanssa.

Pienempiä marjoja ja hedelmiä kuten valdelmia, karhunvatukoita, herukoita, kirsikoita, pieniä mansikoita tai mustikoita voi myös hyvin tarjota grilliherkkuina, mutta pienestä koosta johtuen on ne parempi grillata alumiinialustoilla. Riittää, että ne laitetaan grilliin noin 10 minuutiksi ja tarjoillaan jäätelön kanssa.

Kehotamme kaikkia katsomaan Tavallisien hedelmien ja marjojen epätavalliset ominaisuudet -Facebook-profiilia. Sieltä voi löytää lisää kulinaarista inspiraatiota. Voit myös jakaa omia moderneja marjaisia reseptejäsi.