Pensasmustikka ei ole ainoastaan herkullista syötävää, vaan myös tyylikäs koristepensas, joka sopii kaunistamaan kotipuutarhoja niiden koosta riippumatta.

Kauneutta ja hyvää makua

Miten yhdistää esteettisyys ja herkulliset marjat? Vastaus voi löytyä pensasmustikasta. Ei liene tarvetta todistaa, miten herkullisia pensasmustikat ovat. Harva tulee kuitenkaan ajatelleeksi, että pensaista voi saada näyttävän kaunistuksen puutarhaan tai kodin sisustukseen. Kasvi ilahduttaa esteettistä silmää noin kuusi kuukautta vuodesta, keväästä syksyyn.

Kauneutta ja hyvää makua

Keväinen kasvukausi

Pensasmustikka kasvaa 1,5–2 metriä korkeaksi. Touko-kesäkuussa saamme nauttia valkoisista, kellonmuotoisista ja terttumaisesti kasvavista kukista. Pensaat piristävät varmasti talven jälkeen eloon heräävää puutarhaa ja rauhoittavat sen ilmettä. Hitaasti kypsyvät marjat luovat toivon ja uudestisyntymisen tunnelmaa.

Kesäherkkuja suoraan pensaasta

Keskikesällä pensasmustikan pensaita koristavat kauniit, tummansinset marjat, joiden viileä väri lievittää kesäisiä helteitä. Rohkeimmat voivat syödä marjoja suoraan pensaista. Yksi pensas voi tuottaa kolmesta kuuteen kiloa marjoja.[1]  Onneksi pensasmustikat säilyvät jääkaapissa noin 10 viikkoa[2]. Marjoja siis pitäisi riittää nautittavaksi sellaisenaan syksyyn saakka.

Kesäherkkuja suoraan pensaasta

Nauti pensaista syksyllä

Syksyllä pensasmustikkapensaat kaappaavat huomion kauniilla punaisilla ja keltaisilla lehdillään. Ne sointuvat syksyn hallitseviin kultaisiin sävyihin. Pensaiden kirkkaat ja elävät värit luovat lämmintä tunnelmaa ennen lähestyviä viileitä päiviä.

Nauti pensaista syksyllä

Pensasmustikkapensaat tarjoavat kotipuutarhoille monimuotoisuutta ja tekevät niistä kiinnostavampia niin väreillään kuin herkullisilla antimillaan. Pensaista voi muodostaa koristeellisia ryhmiä kukkipenkkien ympärille. Pääelementiksi kannattaa valita korkea pensasmustikkalajike ja asettaa ympärille matalampia pensasmustikkalajikkeita, vadelmapensaita tai mansikkaistutuksia, jotka varmasti lisäävät puutarhan viehkeyttä entisestään.


[1]Ks.: http://ladnydom.pl/Ogrody/1,113408,3484737.html
[2]Ibidem